2012-08-09 15:14:06• hírek • Póti Orsolya

Koncert a Szűzanya tiszteletére

Nagyboldogasszony napja alkalmából, augusztus 14-én koncertet szervez a Jézus Szentséges Szíve Plébánia. A koncertnek a szatmárnémeti Kálvária templom udvara ad otthont - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Balaskó Balázs, a rendezvény kulturális programfelelőse.

A Kálvária templomban minden évben klasszikus zenei koncerttel készülnek Nagyboldogasszony napjára, mely az egyik legfontosabb katolikus Szűz Mária-ünnep. Ezen a napon, azaz augusztus 15-én a katolikus hívők Szűz Mária mennybemenetelét ünneplik.

A Jézus Szentséges Szíve Plébánia által megszervezett Nagyboldogasszony napi-koncertek évről évre egyre több fiatal tehetségnek nyújtanak kiváló bemutatkozási lehetőséget. Az idei rendezvényen is szép számban lépnek fel fiatal zenészek egy-gy általuk kiválasztott klasszikus zenei darabbal - tudtuk meg Balaskó Balázstól, a rendezvény egyik főszervezőjétől.

A kedd esti koncerten olyan nagyszerű zeneszerzőktől hangzanak el művek, mint Rachamninov, Drdla, Vecsey, Fauré, Verdi, Händel, Mascagni, Puccini, Chopin és Schubert. A fellépők pedig a következők: Fátyol Luiza - szoprán, Marius Boros - tenor, Jakab Ildikó - szoprán, Pincés-Pap Katalin, Székely Alpár - hegedű, Savian Corina, Flontas Lucian, Balaskó Balázs - zongora, valamint az Adoremus Kórus Kuki Zsolt vezénylésével.

A rendezvény augusztus 14-én 20 órától, az ünnepi szentmise után veszi kezdetét. A belépés díjtalan. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: